AKE Lappi koulutukset

viikko 8. Haastavat palvelutilanteet, luovat ja toiminnalliset menetelmät (ennakkotieto, lähikoulutus)

Muut koulutukset

19.1. klo 14-16 Kielten rikas maailma – letkeästi leikitellen lukemaan

Aluehallintovirasto järjestää webinaarisarjan, jonka tavoitteena on antaa välineitä kielestä ja lukemisesta innostamiseen ja innostumiseen. Webiaarisarjassa on neljä koulutuskertaa, jokainen kahden tunnin pituinen. Ensimmäisellä kerralla pidetään sarjan aloitusluento ja seuraavat kolme kertaa ovat työpajoja. Koulutuksiin voi osallistua oman kiinnostuksen mukaan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen AVIn sivuilta.

Webinaarisarjan ohjelma:
19.1. klo 14-16 Aloitusluento: Leikitellen kohti lukutaitoa
26.1. klo 14-16 Työpaja: Loruleikit ja elämykselliset satutunnit
2.2. klo 14-16 Työpaja: Kieli oppimisympäristönä
9.2. klo 14-16 Työpaja: Tarinapoluilla

26.1. klo 9-12 Vastuuton työkäyttäytyminen -koulutus

Vaasan kaupunginkirjaston alueellinen kehittämistehtävä järjestää yhdessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kanssa koulutuksen vastuuttomasta työkäyttäytymisestä. Koulutus on suunnattu kirjastojen esimiehille, tiiminvetäjille ja vastuuhenkilöille. Koultuksen osallistujamäärä on rajoitettu ja mikäli koulutus tulee täyteen, niin etusijalla ovat AKEpampas alueen esimiehet, tiimivetäjät ja vastuuhenkilöt. Ilmoittautumiseen.

26.1. klo 11.50-15.00 Kirjasaari – Matkalippu vuoden 2020 tarinoihin – Lapset

Oulun kaupunginkirjasto järjestää kolmiosaisen sarjan vuoden 2020 tarinoihin peräkkäisinä päivinä. Ensimmäisenä esitellään lasten ja varhaisnuorten aineistoa. Tarkempi ohjelma löytyy mm. Kirjastot.fi koulutuskalenterista. Ilmoittautuminen päättyy 21.1. Ilmoittautumiseen.

26.1. klo 13-14.30 Totta vai tarua – ota avuksi tilastot!

Tilastokeskus ja Suomen Tilastoseura järjestämä webinaari kuuluu Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaan. Kouluttajina toimivat Aalto-yliopiston apulaisprofessori Pauliina Ilmonen, Helsingin yliopiston lehtori Kimmo Vehkalahti, Tilastokeskuksen tutkimuspäällikkö Jukka Hoffren sekä toimittaja, tietokirjailija Johanna Vehkoo. Ilmoittautuminen päättyy 22.1. Ilmoittautumiseen.

27.-28.1. klo 9.15-15.15 Kirjakutsut 2021

Tampereen kaupunginkirjaston alueellinen kehittämistehtävä järjestää kaksipäiväiset kirjakutsut, joissa Keski-Suomen ja Pirkanmaan kirjastoammattilaiset esittelevät vuoden 2020 lasten ja nuorten kirjallisuutta. Ensimmäisenä päivänä vuoron saa lasten ja toisena päivänä nuorten aineisto. Tarkempi ohjelma löytyy mm. Kirjastot.fi koulutuskalenterista. Ilmoittautuminen päättyy 20.1. Ilmoittautumiseen.

27.1. klo 11.50-15.00 Kirjasaari – Matkalippu vuoden 2020 tarinoihin – Nuoret

Oulun kaupunginkirjasto järjestää kolmiosaisen sarjan vuoden 2020 tarinoihin peräkkäisinä päivinä.  Toisena päivänä esitellään nuorten kirjallisuutta. Tilaisuudessa on kirjailijavieraana Anne-Maija Aalto. Tarkempi ohjelma löytyy mm. Kirjastot.fi koulutuskalenterista. Ilmoittautuminen päättyy 21.1. Ilmoittautumiseen.

27.1. klo 13-15 Digitaalisten aineistojen hankinnan perustaidot -webinaari

Yleisten kirjastojen konsortio järjestää yhteistyössä FinElibin ja Kirjastokaistan kanssa webinaarin e-aineistohankintoihin liittyvistä perusasioista. Webinaari on tarkoitettu yleisten kirjastojen e-aineistojen hankinnan henkilöstölle. Webinaarissa on puhujina Konsortion ja FinElibin asiantuntijoita. Tilaisuus lähetetään Kirjastokaistalla, osoitteessa kirjastokaista.fi/live. Ei ennakkoilmoittautumista.

28.1. klo 11.50-15.00 Kirjasaari – Matkalippu vuoden 2020 tarinoihin – Aikuiset

Oulun kaupunginkirjasto järjestää kolmiosaisen sarjan vuoden 2020 tarinoihin peräkkäisinä päivinä.  Viimeisenä päivänä esitellään aikuisten kirjallisuutta. Tarkempi ohjelma löytyy mm. Kirjastot.fi koulutuskalenterista. Ilmoittautuminen päättyy 21.1. Ilmoittautumiseen.

29.1. klo 9-15.30 Finnan peruskoulutus

Kansalliskirjasto järjestää Finnan peruskoulutuksen. Tarkempi ohjelma löytyy koulutuksen tapahtumasivulta. Koulutus on tarkoitettu arkistoissa, kirjastoissa ja museoissa työskenteleville henkilöille, joiden tehtävät liittyvät Finnan ylläpitoon. Ilmoittautuminen 27.1. mennessä. Ilmoittautumiseen.

Seuraa avoimia koulutuksia Kirjastot.fi:n Koulutuskalenterista sekä AVIn koulutus- ja tapahtumakalenterista.

Tulevat koulutukset