Kohan varmenne 

Yleistä

Lapin kirjaston Kohan tietoturvan vuoksi käytössä on selaimeen asennettava varmenne, jolla parannetaan virkailijoiden käyttämien laitteiden suojausta.

 

Varmenteen tiedot lähetetään käyttäjälle turvapostilla

Esihenkilö tilaa käyttäjälle Kohan tunnukset, jotka lähetetään käyttäjälle turvapostilla. Turvapostin saa auki vain yhdellä koneella ja yhdellä selaimella. Eli kun saat postin, pystyt lukemaan sen uudelleen vain juuri sillä koneella ja sen koneen samalla selaimella, jolla postin aukaisit ensimmäisen kerran. Turvapostia ei siis kannata avata mobiililaitteella.

Varmenteen asentamisessa tarvittavat tiedot käyttäjä saa esihenkilöltään.

Varmenteen asentaminen useammalle koneelle onnistuu, kun toimit seuraavasti. Tallenna ohjeen mukaisesti saamasi sertifikaatti johonkin tallennuspaikkaan, johon sinulla on pääsy muiltakin käyttämiltäsi koneilta, joille sinun on tarkoitus asentaa sertifikaatti (esim. usb-tikku, henkilökohtainen pilvitallennuspaikka).

 

Kohan sertifikaatti otetaan käytöön 9.9.
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *