Kohan sertifikaatin henkilökohtaiset tiedot

Yleistä

Lapin kirjaston Kohan virkailijanäkymän tietoturvaa parannetaan virkailijoiden käyttämien laitteiden internet-selaimissa.

Keskiviikosta 9.9.2020 alkaen Kohan virkailijaliittymään pääsevät ainoastaan sellaiset käyttäjät, joilla on laitteiden internetselaimissa voimassa oleva varmenne eli sertifikaatti asennettuna. Varmenteen voi asentaa jo ennalta. Ilman asennettua varmennetta Kohaan ei pysty kirjautumaan 9.9. lähtien.

Varsinainen kirjautuminen Kohaan ei muutu, eli siinä käytetään samaa tunnusta ja salasanaa kuin aiemmin.

Varmenteen asennus

Varmenne on henkilökohtainen. Varmenne on asennettava jokaiselle laitteelle ja jokaiselle selaimelle, joilla Kohan virkailijaliittymää käytetään.

Varmenteen asennusohje on osoitteesa https://drive.google.com/file/d/1MWheA3Fab3vXDsetn0GozTgmiEwNcGq9/view?usp=sharing. Seuraa ohjetta tarkasti.

 

Henkilökohtaiset tietosi

Tämän viestin liitteenä saat henkilökohtaisen varmenteen sekä salasanasi. Kopioi viestistä saamasi varmenne asennettavan laitteen levylle tai siirrettävään tallennuspaikkaan.

Asennuksen testaus

Varmenteen asennuksen onnistumisen voi testata tällä osoitteella: http://ssldemo.netum.fi

Mikäli linkkiä yrittää avata ilman varmennetta tai varmennetta ei ole asennettu oikein, sivu ei avaudu ja tulee virheilmoitus.

Jos varmenne on asennettu oikein, sivu avautuu ja sen sisällön näkee.

Testisivussa ei ole muuta toiminnallisuutta.

Turvapostilla tulleen viestin lukeminen

Turvapostin saa auki vain yhdellä koneella ja yhdellä selaimella. Eli kun saat postin, pystyt lukemaan sen uudelleen vain juuri sillä koneella ja sen koneen samalla selaimella, jolla postin aukaisit ensimmäisen kerran. Turvapostia ei siis kannata avata mobiililaitteella.

Sertifikaatin asentaminen useammalle koneelle onnistuu, kun toimit seuraavasti. Tallenna ohjeen mukaisesti saamasi sertifikaatti johonkin tallennuspaikkaan, johon sinulla on pääsy muiltakin käyttämiltäsi koneilta, joille sinun on tarkoitus asentaa sertifikaatti (esim. usb-tikku, henkilökohtainen pilvitallennuspaikka, Rovaniemellä x-asema).

 

Turvapostissa olleiden liitteiden tallentaminen

Kohan turvapostin tiedostojen tallentaminen

Kohan sertifikaatti otetaan käytöön 9.9.
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.