Lapin kirjaston johtoryhmä 8.12.2020

Puheenjohtajisto

Tuija Guttorm jää virkavapaalle tammikuusta kesäkuuhun 2021. Tuijan sijainen on Irene  Piippola. Johtoryhmän puheenjohtajistoon Tuijan sijalle valittiin Tiina Kallio. Puheenjohtajana jatkaa Nina Sipola, ensimmäinen varapuheenjohtaja on Tiina Kallio ja toinen varapuheenjohtaja on Kati Pyhtilä.

Hankintaportaalin esittely

Mikko Lampikoski Woima Services Oy:sta kertoi Lapin kirjastoille käyttöön otettavasta hankintaportaalista, joka korvaa nykyiset toimittajien verkkopalvelut. Hankintaportaali tekee hankinnoista mikrokilpailutuksen, eli valitsee aineistonhankinnan puitesopimuksessa mukanaolevilta tarjoajilta kulloinkin edullisimman hinnan.

Toimittajat tuovat valintalistat hankintaportaaliin ja portaali yhdistää ne yhtenäiseksi listaksi. Portaali näyttää aina päivän edullisimman hinnan. Jos hinta saadaan vain toiselta toimittajalta, näkyy portaalissa ei saatavuutta, mutta niteen voi kuitenkin tilata. Hankittava teos siirretään ostoskoriin. Kun teos on lisätty ostoskoriin, tulee näkyville toimittaja, joka on tarjonnut edullisimman hinnan.

Aineiston valitsijalle näkyvät ne kirjastot ja ostoskorit, joihin hänellä on oikeus. Tilasto näyttää kuinka paljon on milläkin kuukaudella tilattu ynnä muuta tilastoa. Portaali ei varoita, teos on tilattu jo aiemmin, ostoskorissa kuitenkin näkyy, paljonko ko.nimekettä on aiemmin on tilattu portaalin kautta.

Tilauksen voivat laittaa eteeenpäin henkilöt, joille on määritetty tilausoikeus. Tilaajalle tulee sähköpostiin tieto tilauksen sisällöstä ja tilatun aineiston tiedot siirtyvät saman tien Kohaan. Tilatun aineiston hinta on tilauspäivän hinta, joten Lapissa voi aineistoille tulla erilaisia hintoja.

Portaalin käyttö on pudottanut kirjojen keskihintaa ja vähentänyt kilpailutusten viemistä markkinaoikeuteen. Portaalin käyttömaksu muodostuu hankintojen mukaan.

Valintalistoja ei voi blokata, vaan kaikki listat tulevat näkyville. Toiveena on saada listoja eri välilehdille, samalla mietitään voisiko näkyvyyttä rajata kirjastokohtaisesti. Portaalissa ei ole luokkahakua, mutta rajaus näyttää, missä luokissa tilattavia aineistoja on. Haussa voi hakea marc-kentillä.

Ostoskoriin pystyy jättämään aineistoa ja voi tilata yhdellä kertaa enemmän. Aineiston hinta tarkistetaan aina tilausvaiheessa, ja ostoskorissa näkyy, jos hinta on muuttunut siitä kun aineisto laitettiin ostoskoriin.

Portaalin pääkäyttäjillä on mahdollisuus lisätä käyttäjiä, vaihtaa salasanoja, muokata ja lisätä toimittajien asiakasnumerot. Myös Woima voi myös lisätä toimittajien asiakasnumerot.

Minna Männikkö Oulun kaupunginkirjastosta kertoi hankintaportaalin käytön kokemuksista Oulussa. Yhteistyö Woiman kanssa on sujunut hyvin ja kehitysehdotukset on saatu läpi kohtuullisen hyvin. Portaali on käytössä myös muualla Koha-kirjastoilla. Oulussa hintoja on saatu vertailulla reilusti alaspäin ja on pystytty tilaamaan useampia kappaleita, eli samalla budjetilla on saatu enemmän kirjoja.

Aineistojen muovittomuus

Liisa Rossi kertoi Kuopion kaupunginkirjaston aineiston muovittomuuskokelusta. Saatu asiakaspalaute oli laidasta laitaan – osa piti ajatuksesta, osa kommenteista oli negatiivista (kestääkö kirja, hukataanko verorahoja kun aineisto menee pilalle, miten hygienia). Aluksi osa henkilökunnasta suhtautui muovittomuuteen skeptisesti, mutta nyt muovittomuuteen ollaan totuttu, eikä ole tullut esille syitä, miksi siirryttäisiin takaisin muovitukseen. Korona on nostanut kysymyksiä tartuntariskistä: koronavirus ilmeisesti pysyy tiukemmin muovin pinnalla kuin paperikannella.

Paperikansia on jouduttu poistamaan kymmenistä, ei sadoista niteistä. Yksittäisiä nuotteja on muovitettu, jos kannet ovat olleet erityisen ohuet. Käytössä on normaalit muovitarrat, jotka suojataan muovipalasella samoin kuin selkäsignum. Muita vahvistuksia ei käytetä. Kuopiossa on käytössä aineiston kellutus, joten kirjoja liikutetaan myös paljon kirjastojen välillä. Muovittomuudesta säästetty raha on käytetty kirjahankintoihin.

Kuopiossa ylläpidetään vain pientä varastoa ja käytetään paljon Varastokirjastoa. Varastoon siirrettävän aineiston käyttö arvioidaan vähäiseksi, joten varastoitavaakaan aineistoa ei muoviteta. Poistettavat kirjat laitetaan kierrätykseen kansineen, olipa muovi tai ei. Kuopiossa kellunnan vuoksi voidaan pitää pienempiä kokoelmia, koska aineisto saadaan helposti toisesta kirjastosta.

Lapista kommentoitiin, että kokemusten mukaan kirjojen sidokset ovat heikentyneet, jonka vuoksi kannet eivät aina ole pahiten rikkoutuvat osa. Tahrat tulevat todennäköisesti kirjan sisälle. Kannet ovat osa kirjan ulkoasua, ja niiden kestävyys mietityttää.

Virva Jakkula kertoi Posiolla noin vuosi sitten aloitettun muovittomuus-testauksen kokemuksista. Kovapintaiset kirjat on jätetty nyt muovittamatta, ja näiden osuus on noin 40% aineistosta. Muunkin vahvistuksen (esim. cd-levyjen kannet), vähennetty. Kaunon irtokannet muovitetaan yhä. Mangaa on alettu muovittamaan uudelleen, koska kannet eivät kestäneet. Lastenkirjoista samanlaisia kokemuksia kuin Kuopiossa, eli aineisto kestää yllättävän hyvin. Posiolla on myös kokeiltu Pelloplastin biopohjaista muovia, joka on normaalia kalliimpi.Sekin toimii hyvin, mutta ei tuo säästöjä. Posiolla lehdistä muovitetaan lastenlehdet, muualla vähennetty lehtien muovitusta paljon. Torniossa muovitetaan hyvin ohutkantiset lehdet. Aku Ankan taskukirjat tilataan Rovaniemellä kovakantisina ja vahvistettuina.

Muovittomuus on jokaisen kunnan oma päätettävä asia. Muovittomuutta kannatetaan useissa kirjastoilla niin ekologisista kuin taloudellisistakin syistä.

Talous- ja toimintasuunnitelmat vuodelle 2021 Lapin kirjastoissa

Käytiin kunnittainen kuulumiskierros ensi vuoden talous- ja toimintasuunnitelmista. Pieniä leikkauksia tulossa useampaan kirjastoon.

Ranuan kirjasto siirtyy uuteen  monitoimitaloon syksyllä 2022.

Torniossa tulossa kirjastoauton hankinta.

Sallassa kirjastoauton käyttöön ei ole vahvistettu rahaa, mutta tulossa päätettäväksi.

Enontekiöllä uusitaan valaistuksen.

Kolarissa saatu puhdistuslaitteita sisäilmalöydösten vuoksi.

Kemissä saatu täytettyä avoinna olevat paikat ja omatoimikirjastoon saatu hankerahaa sekä investointirahaa 60.000€ teknisiin muutoksiin.

Kemijärvi sai arvioitua enemmän rahaa budjettiin, summa laitettu aineistomäärärahaan ja autosta saadulla rahalla on ostettu hyllyjä ja varasto tullaan avaamaan.

Tornionlaaksoon saadaan palkattua kesätyöntekijä, mikä helpottaa kesälomien pitoa.  Tornionlaakson kirjaston 10-vuotisjuhlavuotta juhlitaan koko vuosi. Pellossa aloittavaan uuteen kouluun tulossa kirjasto, johon on haettu aineiston hankintarahaa. Lehtilukusalin omatoimi ollut molemmissa toimipisteissä, nyt tulossa molempiin koko kirjaston omatoimikäyttö.

Rovaniemellä tämän vuoden kertaluontoiseksi nimetty puolitus jatkuu pienempänä tänä vuonna. Kirjastoauton hankintaan etsitään vielä rahaa. Kirjastoauton talliin ja varastotiloihin tulee remontti 2021. Samassa yhteydessä siirretään Lapin kirjastojen rekkukuljetusten käsittely Pääkirjastosta Saarenkylän kirjastoon. Korkalovaaraan suunnitellaan monitoimitalon tekemistä vuosina 2022-2023 vuosina. Korkalovaaran kirjaston kunto on huono, ja sitä ollaan siirtymässä joko suunnitteilla olevaan monitoimitaloon tai vielä avoinna olevaan paikkaan.

Turun kaupunginkirjaston tiedolla johtamisen hanke

Koha-kirjastot ovat hakeneet aluehallintoviraston avustusta esiselvityshankkeeseen, jossa selvitetään kirjastojärjestelmästä saatavan datan hyödyntämistä kirjastotoiminnan kehittämiseen ja siihen liittyvän päätöksenteon tukena. Rovaniemelle myönnettiin lupa liittyä Turun hankkeeseen.

Työryhmä valmistelemaan Pohjanportin käynnistämistä

Lapin kirjaston johtoryhmässä on päätetty alkaa valmistelu Lapin kirjaston liittämiseksi Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ekirjastoon. eKirjaston nimeksi on valittu Pohjanportti. Nimi on ollut aiemmin käytössä Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakuntien yhteisessä tiedonhakuportaalissa, joka lakkautettiin vuonna 2015 vähäisen käytön vuoksi. Pohjanportti.fi – verkkotunnus on kuitenkin edelleen Rovaniemen kaupunginkirjaston hallussa.

Pohjanportti -ekirjastoon liittymisen valmisteluun perustetaan työryhmä, johon valittiin Rovaniemen kaupungin erikoiskirjastonhoitaja (vastuualueena e-aineistot), vastaava kirjastovirkailija Tapio Koski ja Lapin kirjaston edustaja sekä Esko Nousiainen. Oulusta ryhmään on valittu  e-Informaatikko Ritva Nikola, it-suunnittelija Petri Törmä ja kirjastopalvelupäällikkö Heidi Karhu.

Rovaniemen ja Oulun kaupunginkirjastot ovat hakeneet rahoitusta 6 kuukaudeksi hankkeeseen, jonka tavoitteena on mallintaa miten kirjastot voivat tehdä e-kirjastokimppoja. Hankkeessa mallinnetaan myös liittyminen kansalliseen e-kirjastoon.

 

Laskutuksen aloittaminen

Kohan laskutus on saatu valmiiksi, ja kirjastot voivat aloittaa laskuttamisen omaan tahtiin. Palauttamattomat niteet tulevat laskutuslistalle 30 pv eräpäivästä. Pia Kusmin on toimittanut laskutuksen ohjeet, joiden lisäksi on hyvä tehdä kuntakohtaiset ohjeet laskutukseen esimerkiksi Kemin mallin mukaisesti.

Kirjastossa muodostuu kahdenlaisia maksuja, joiden perinnässä on eri tavat:
1) julkisoikeudelliset maksut (myöhästymismaksut ja noutamattoman varauksen maksut) ovat voimassa viisi vuotta. Maksut vanhenevat, ja niiden voimassaoloa ei voi jatkaa uusintalaskutuksella.

2) yksityisoikeudelliset maksut (aineiston korvaus) ovat voimassa kolme vuotta, mutta uuden laskun lähettämällä saatavan vanhenemisen voi katkaista ja jatkaa kolmeksi vuodeksi.

Johtoryhmä käsitteli laskutetun aineiston, korvattavan aineiston sekä asiakkaiden näihin liittyvien maksujen maksamista. Esityksenä oli, että kirjastojen välillä ei enää siirrettäisi rahaa korvatuista kirjoista. Nykyinen järjestelmä on monimutkainen kirjastojen välisen laskutuksen osalta, yksittäisen laskun tekemiseen kuluu aikaa, ja siirrettävät summat ovat pieniä.

Kirjastolain mukaan lainauskieltoa ei voi tulla korvattavasta aineistosta. Laskutettu aineisto kuitenkin estää omatoimikäytön.

Johtoryhmä teki seuraavat päätökset:

 • Asiakas voi palauttaa laskutetun aineiston mihin tahansa kirjastoon
 • Laskuttava kirjasto määrittelee laskutettavan aineiston hinnan, mikäli se puuttuu.
 • Laskutuslisä on maksettava, vaikka aineisto palautetaan.
 • Laskutuslisän voi maksaa mihin tahansa kirjastoon. Rahaa ei palauteta laskuttaneelle kirjastolle.
 • Kun laskutettu aineisto palautetaan toiseen kirjastoon, ilmoitetaan laskuttaneelle kirjastolle aineiston vastaanottamisesta, ja laskun lähettänyt kirjasto hoitaa laskun käsittelyn (poiston). Asiakkaan lainauskiellon poistaa laskutetun aineiston vastaanottanut kirjasto.
 • Perintään mennyttä aineistoa ei voi palauttaa.
 • Aineisto tulee laskutettavaksi lainaajakirjastossa. Perintään menevän aineiston osalta lähetetään tieto sekä kopio laskusta aineiston kotikirjastoon, joka päättää aineiston perinnästä. Kotikirjasto poistaa aineiston järjestelmästä.
 • Korvattavan kirjan rahan vastaanottaa kirjasto, johon aineisto palautetaan. Rahaa ei siirretä. Aineiston vastaanottanut kirjasto poistaa korvatun aineiston.
 • Asiakas voi toimittaa turmeltuneen aineiston korvaavan teoksen mihin tahansa kirjastoon, joka toimittaa sen kotikirjastoon.
 • Turmeltuneen aineiston korvaushinta määritellään Lapin kirjaston korvaushintalaskurin mukaan.
 • Päätetään, että tässä sovituista laskutuksen yhteisistä säännöistä tehdään yhteinen ohje.
 • Rovaniemen Lappi-osaston omistaman aineiston laskutuksesta ja korvaamisesta päättää aina Lappi-osasto, johon otetaan yhteyttä ko. tapauksissa.
 • Päätetään, että uusi käytäntö tulee voimaan 1.1.2021.
 • Päätetään, että tehdään yhteinen tiedote lehdistölle Rovaniemellä tehdyn luonnoksen pohjalta.

Pääkäyttäjätyön laskuttaminen

Kohan pääkäyttäjiä vuoden 2020 aikana on ollut Rovaniemen, Kemin, Tornionlaakson ja Posion kirjastoista. Pääkäyttäjätyöstä pidetääntuntikirjanpitoa, jonka perusteella työntekijän palkkakustannuksista lasketaan pääkäyttäjätyöhön käytetyn työajan kustannus. Summa jaetaan asukasperustaisesti kaikille Lapin kirjastoille mukaan lukien työntekijän oma kunta.

Pääkäyttäjätyöhön on käytetty noin 5 – 20 % kunkin pääkäyttäjän työajasta. Pienemmillä prosenttiosuuksilla kunnilta laskutettavat summat ovat pieniä, eivätkä mahdollisesti kata laskutuksesta aiheutuvia kustannuksia.

Pääkäyttäjäkulujen jakamiseen ja kustannusten laskuttamiseen ei tässä vaiheessa päätetty tehdä muutoksia.

Uutiskirjeet johtajilta

AKE Lapin hankkimaa Emaileri -uutiskirjepalvelua on mahdollista käyttää AKE-viestinnän ohella myös muuhun viestintään Lapissa. Päätettiin kuudesti vuodessa uutiskirjeessä ilmestyvästä johtajapalstasta. Kuntien päättäjille kootaan ensimmäinen uutiskirje kuntavaalien alla.

Tietosuojaselosteen päivitys

Tietosuojaselosteen yhteystietojen päivitys tehdään puolivuosittain. Johtoryhmän puheenjohtajisto ja sihteeri nimettiin tarkistamaan tietosuojaselosteen sisällön ja tekemään ehdotukset muutoksista seuraavaan kokoukseen.

AKE Lappi toimintasuunnitelma

AKE Lappi jatkaa näitä aiemmin käytössä olleita toimintoja:

 • 2 kertaa kuussa tiedottava viikkopalaveri
 • 2 kertaa kuussa ilmestyvä sähköpostiin tilattava AKE Lappi uutiskirje
 • 1-2 kertaa kuussa teemoittaiset päiväkahvit, vetäjä vaihtuu teeman mukaan
 • aluekierrokset AVI:n kanssa yhteistyössä

Suunnitellut koulutukset:

 • Lapin kirjastopäivät 23.-24.9.2021
 • KaiPoLappi-esimiesten verkoston koulutuspäivät 2 pv syksyllä (haetaan rahoitusta osallistujien majoituskuluihin)
 • Tutustumis- ja oppimismatka syksyllä, kiintiö 22 paikkaa (haetaan rahoitusta matkoihin ja majoituskuluihin Rovaniemeltä kohteisiin)
 • Vertaisoppiminen : 5 vierailua
 • Tapahtumakoulutus – lähipäivä
 • Haastavat asiakastilanteet – lähipäivä
 • Digituen kehittäminen – lähipäivä
 • Etäkoulutuksia : sisältökoulutus, viestintä/medialukutaito, tieteellisen tiedon tiedonhaku, 2 koulutusta ajankohtaisista teemoista
 • Liboppi -sisältö kokoelmatyöstä AKE:jen yhteistyönä

Näiden lisäksi suunnitelmassa on työpajatoimintaa Lapin kirjaston strategian työstämiseksi ja jalkauttamiseksi.

Vuonna 2016-2017 toteutetun Lapin kirjastojen henkilökunnan osaamiskartoituksen pohjalta on koottu Lapin kirjaston koulutussuunnitelma 2017 – 2020.
Suunnitelma on ohjannut AKE Lapin koulutusten suunnittelua ja sen perusteella osaamisen kehittämistä on voitu kohdentaa teemoihin, joissa kehittämiselle on ollut tarvetta. Kartoituksen jälkeen kirjastojen toiminnassa on noussut esille mm. osallistaminen ja digituki. Koulutussuunnitelman päivittämiselle on tarve, ja osaamiskartoitus antaisi hyvää tietoa henkilöstön osaamisen kehittämisen tarpeista ja tavoitteellista suuntaa koulutusten järjestämiseen.

Osaamiskartoituksen perusteella saadaan selville millaista organisaation kannalta tärkeää osaamista ja voidaan muodostaa ns. ”hiljaisen tiedon” siirron kehittämisohjelma. Jokainen työntekijä, joka osallistuu kartoitukseen saa oman osaamiskortin, jota voidaan hyödyntää henkilökohtaisessa kehittämisohjelmassa tai työ/toimipiste/tiimikohtaisessa osaamisen kehittämisessä sekä kunnan tulevaisuuden tehtävien suunnittelussa. Kaupunki- ja kuntaorganisaation kannalta olisi hienoa pystyä kertomaan, että kirjastoissa on kartoitettu osaaminen.

Osaamiskartoitus päätettiin toteuttaa aliuvuodesta 2021.

Lapin kirjaston kokousten asiakirjojen tallennus ja välitys osallistujille

Päätettiin säilyttää johtoryhmä kokousten asiakirjat Rovaniemen Google Drive-palvelussa ja paperikopioina Rovaniemen kaupunginkirjastossa arkistonmuodostussuunnitelman mukaisesti.

Hankintaportaalin hankinta

Hankintaportaalin hankinta on pienhankinta eikä vaadi kilpailutusta, ainoastaan tarjouspyynnöt kolmelta toimittajalta, jotka Rovaniemi on tehnyt. Hankintaportaalin hankinta ja ylläpitokustannukset tulevat jaettavaksi Lapin kirjastoille asukasluvun mukaisessa suhteessa.

Kirjastojen ei ole pakko ottaa hankintaportaalia käyttöön, mutta jos kirjasto tilaa aineiston suorana toimittajalta puitesopimuksen piirissä, kirjaston on itse tehtävä hintavertailu toimittajien palveluissa.

Hankintaportaalin hankintapäätös tehdään joulukuussa ja hankintaportaalin käyttöönotto toteutetaan tammikuussa.

Rekku-kuljetusten kilpailutus keväällä 2021

Lapin kirjaston Rekku-kuljetussopimus päättyy huhtikuussa 2021. Rovaniemen kaupunginkirjasto aloittaa sopimuksen kilpailutuksen valmistelun yhdessä Rovaniemen kaupungin hankintaosaston kanssa tammikuussa 2021. Hankintaosaston kustannukset tulevat jaettavaksi Lapin kirjastoille asukasluvun mukaisessa suhteessa.

Rovaniemellä on aloitettu pitää kirjaa lähtevien rekkukuljetusten määristä. Rovaniemen solmukohta siirtyy pääkirjastolta Rovaniemen saarenkylän kirjastoon. Muutos ei vaikuta muiden kirjastojen toimintaan.

Hankinnan kilpailutusta valmistelevaan työryhmään valittiin Marja-Leena Vaarala, Kati Lukkarinen, Maria Joona, Johanna Anetjärvi, ryhmän koollekutsujana toimii Kati Lukkarinen.

Kemin pakohuonehanke

Kemin kaupunginkirjaston hallinnoima hanke Exit Library – pakohuonekonsepti Lapin kirjastoihin on käynnistynyt. Hankkeessa on tavoitteena luoda helposti liikuteltavissa oleva pakohuonepeli Lapin kirjastojen käyttöön. Pakohuone on innovatiivinen ja innostava väline kehittää monilukutaitoa, koska siinä saa yhden tarinallisen pelin aikana käyttää useita eri lukutaitoja. Hankesuunnitelmassa todetaan, että hankkeelle perustetaan ohjausryhmä sekä vertaisoppijaryhmä, jossa on viisi työntekijää Lapin eri kirjastoista. Näiden työntekijöiden työaika kuuluu hankkeen omarahoitusosuuteen. Hanketyöntekijä luo pelin yhdessä näiden työryhmien kanssa. Pedagoginen pelin suunnittelu ostetaan ulkopuoliselta asiantuntijalta. Hankkeessa järjestetään myös yksi peliteemainen koulutuspäivä Lapin kirjaston henkilökunnalle, jonka tavoitteena on vahvistaa henkilökunnan edellytyksiä opettaa monilukutaitoa.

Hankkeelle on haettu jatkoaikaa kesäkuun 2021 loppuun. Hankkeessa on aloittanut työntekijä joulukuun alussa.

Hankkeen ohjausryhmään vlittiin hankkeen työntekijä Kemistä, Kyösti Satokangas ja  Anne Toppari. Vertaisoppijaryhmään henkilöt nimetään seuraavista kirjastoista: Salla, Rovaniemi, Sodankylä, Utsjoki,  Kolari.

Kirjastoaineiston kilpailutus

Aineistontarjoajat ovat voineet jättää kysymyksiä 11.12. saakka. Sopimus on tarkoitus saada allekirjoitettua helmikuussa.

Lapin kirjaston strategian päivitys

Strategian päivityksen työryhmä on kokoontunut kerran, jonka jälkeen on järjestetty yksi koko Lapin kirjastojen henkilökunnalle  järjestetty verkkotilaisuus strategian valmisteluun. Selkiinnyttämisvaiheessa todettiin, että strategiatyöhön tarvitaan ulkopuolista sparrausta, joka on hankittu Osana oy:n Petri Toikkaselta. Strategiatyöryhmä kokoontuu joulukuussa kahteen etäsuunnittelupäivään, ja strategian työstämistä ja jalkauttamista jatketaan  vuoden 2021 aikana.

Tavoitteena oli uusi strategia jo vuoden alusta, mutta koronasta ja muista syistä johtuen valmista on vasta vuoden 2021 alkupuolella. Alkuperäinen suunnitelma oli vain päivittää strategiaa, mutta henkilöstön osallistuminen suunnitteluun on tärkeää strategian jalkauttamisessa ja toimivan strategian luomisessa.

Digihankkeen jatkoaika

Lapin kirjaston henkilökunnan digiosaamisen kehittämishanke on saanut jatkoaikaa 31.3.2021 saakka. Hankkeessa jatkaa Jari-Pekka Karkkola. Jatkoajalla Karkkola mm. kiertää alueen kirjastoja opastamassa uusien MediaBoksien käyttöön.

Pohjoisen esimiesverkosto

Pohjoinen esimiesverkoston työrukkasen jäsen vaihtuu, kun Kyösti Satokangas on palannut Kolariin esimiestehtäviin. Kyösti tulee ryhmään Sirpa Tolosen sijasta.

Seuraava kokous

Seuraava kimpan johtoryhmän kokous pidetään 16.2.2021.

Lapin kirjaston johtoryhmä 8.12.2020
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *