Miten kirjaston aineistojen esillepanosta tehdään houkuttelevaa ja kiinnostavaa? Millaisilla keinoilla voimme auttaa asiakasta näkemään, löytämään ja valitsemaan aineistoja hyllyistä?

Tervetuloa AKE Lapin järjestämään koulutukseen Rovaniemellä 29.9. klo 9.00 – 16.00.

Koulutuspäivän tavoitteena on oppia suunnittelemaan ja rakentamaan houkuttelevia teemaesillepanoja käytännön harjoitusten avulla. Aineistojen löydettävyyttä parantamalla edistämme lukutaitotyötä ja vahvistamme asiakkaiden mahdollisuuksia asioida itsenäisesti kirjastotiloissa. Koulutus vastaa Lapin kirjaston strategian 2019 – 2024 päämääriin uudistuvasta kirjastosta ja osaavasta henkilöstöstä.

Koulutus on suunnattu Lapin yleisten kirjastojen henkilökunnalle ja on osa Rovaniemen kaupunginkirjaston alueellisen kehittämistehtävän koulutustarjontaa.

Koulutuspaikka:

Rovaniemen pääkirjaston (Jorma Eton tie 6) alakerran kokoustila. Työnäytöksessä siirrymme kirjaston yleisötiloihin.

Koulutuspäivän ohjelma:

8.30 – 9 Aamukahvit, AKE Lappi tarjoaa

9 – 11 Luento: Informoi ja inspiroi tilassa

11 – 11.45 Lounas

11.45 – 12.45 Työnäytös kirjastotiloissa: Käytännön niksejä houkuttelevien aineistoesillepanojen suunnitteluun : miten hyllyihin tehdään huomiopisteitä.

12.45 – 16.00 Workshop alakerran kokoustilan yhteydessä: Houkutteleva aineistoesillepano : kahvitauko työskentelyn lomassa

16.00 Koulutus päättyy

Kouluttajasta:

Kouluttajana toimii Sanne Nyholm Dekonetista. Sanne on pitänyt koulutusta ja tehnyt konsultointia kirjastoille lähes viisitoista vuotta, mikä lisäksi hän on kirjoittanut kirjan Visusti kirjastossa. Sannella on opettajankokemusta yli 30 vuotta myymälämarkkinoinnista, visuaalisesta myyntityöstä ja viestinnästä sekä graafisesta että tilasuunnittelusta.

Voit tutustua koulutukseen aiheisiin ennakolta Sanne Nyholmin kirjasta Visusti kirjastossa (saatavuus Lapinkirjasto.finna.fi:ssa) tai issuu.com (mallisivut).

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu koulutukseen täyttämällä ilmoittautumislomake tässä osoitteessa. Koulutukseen otetaan 25 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä huomioiden alueellinen kattavuus. Koulutukseen valituille ilmoitetaan hyväksymisestä ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 14.9. klo 15   Huom! Ilmoittautumisen määräaika muuttunut, uusi viimeinen ilmoittautumisaika on 6.9. klo 15.

Koulutuksessa ei ole etäosallistumismahdollisuutta.

Muutokset mahdollisia.

Visusti kirjastossa -työpaja Rovaniemellä 29.9.2023
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *