Nyt sinulla on kuuden viikon ajan tilaisuus vaikuttaa ensi vuoden suunnitteluun! Tule kertomaan oma näkemyksesi, mitkä Lapin kirjastojen strategian päämääristä vaativat vielä panostusta. Tehdään myös toimenpidesuunnitelmia niiden saavuttamiseksi.

AKE Lappi kutsuu Lapin kirjastojen henkilökunnan kovasti tykättyihin juttutuokioihin syys-lokakuussa. Keskustelut tapahtuvat etänä Meet-yhteydellä. AKE-tiimi lähettää kalenterikutsut seuraavan viikon keskustelutilaisuuksista aina edellisen viikon perjantaina. Osalle kirjastoja viesti tulee yhteissähköpostiin, joten jaattehan tietoa kirjastossanne eteenpäin.

Ilmoittautua ei tarvitse, tulet vain mukaan itsellesi sopivana aikana kalenterikutsun linkillä. Järjestämme 18.9. – 27.10. välisenä aikana useampia tunnin mittaisia ryhmäkeskusteluja. Ryhmään mahtuu 5 – 8 keskustelijaa. Voit myös osallistua keskusteluun työkaverin kanssa tai ryhmänä. Etäyhteyden osoite jokaiseen tilaisuuteen on sama ja löydät sen kalenterikutsusta ja sähköpostista.

Käytämme keskustelualustana pelillistä Topaasiaa, jota voit käyttää tietokoneella tai mobiililaitteella. Topaasia ei vaadi ohjelmien asennusta laitteille, vaan voit osallistua siihen selaimessa. Tarvitset myös äänilaitteet keskustelua varten.

Lapin kirjaston tulevaisuuskeskusteluissa käytetään Topaasia-alustaa
Lapin kirjaston tulevaisuuskeskusteluissa käytetään Topaasia-alustaaRyhmäkeskustelun fasilitoi AKE ohjausryhmän jäsenet.

Tällaisia kokemuksia Topaasiasta on saatu aiemmista keskusteluissa:

Strategia on vähän turhan juhlallinen sana. Oman työn sisällöstä ja tulevaisuudesta tässä keskustellaan. Etukäteen mietin, että mitähän tämä taas on, mutta tunnin kohdalla tuntui että vasta päästiin vauhtiin. Tärkeitä asioita. Teemakorttien ja pelinjohtajan ohjauksella keskustelu pysyi tosi hyvin aiheessa.

(Pasi, 59 v.)

Lähdin peliin erittäin ennakkoluuloisena, koska mikä olisi tylsempää kuin kirjaston strategiasta ja sen toteutumisesta keskusteleminen pienryhmissä? Kuulosti tuskalliselta. Pelitilaisuus oli kuitenkin hauska ja vapaamuotoinen, ja aika meni nopeasti. Keskustelun aiheena oli oikeasti kirjaston käytännön työ nyt ja tulevaisuudessa, ja ainakin meidän pelissä sai kertoa, mikä omasta mielestä mättää ja minkä voisi tehdä paremminkin. Kokonaisuutena rennompi ja hyödyllisempi juttu kuin oletin.

(Heidi, 39 v.)

Itsekin pelikammoisena olin aluksi epäluuloinen (että osaanko), mutta tässähän oli pelkkiä voittajia, eikä tässä varsinaisesti edes pelattu 🙂 Samaa mieltä myös strategiasta, joka myös saattaa vaikuttaa. Olen jo Topaasia kehunut ja suositellut työkavereille rennnoksi ja hauskaksi tavaksi käsitellä yhdessä tärkeitä asioita.

(Marko, 49 v.)

Topaasia-peliin osallistuminen oli positiivinen kokemus. Pelihetki oli hyvin jäsennelty ja juonnettu, se oli kiva alusta tärkeälle ammatilliselle keskustelulle. Strategiaa lähestyttiin hauskasti. Pelaan vapaa-aikanani lähinnä akryylivärien kanssa, joten varsinaista pelikokemusta ja -kiinnostusta on varsin vähän, mutta tästä asiapitoisesta pelistä pidin kyllä paljon. Olen mainostanut peliä osastolla työtovereilleni.
(Sylvia Jänis, 55 v.)

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Juteltaisko tulevasta?
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *