Lähde mukaan tutustumaan uudistettuihin kirjastoihin ja palveluihin AKE Lapin opintomatkalle marraskuussa!

AKE Lappi toteuttaa opintomatkan Hämeenlinnan, Tampereen ja Seinäjoen kirjastoihin 23.-24.11. Opintomatkan tavoitteena on tutustua erilaisiin uusiin kirjastoratkaisuihin, jotka mahdollistavat kirjastotilojen monipuolisen käytön yhteistyön muiden toimijoiden kanssa ja joiden kautta voidaan edistää asiakkaiden osallisuutta, aktiivisuutta ja hyvinvointia.

Hämeenlinnan kirjaston peruskorjauksessa luotiin asiakkaille erilaiseen omaehtoiseen toimintaan tarkoitettuja tiloja. Nekala on Suomen ensimmäinen siirtokelpoiseen vuokrakonttiin rakennettu omatoimikirjasto, ja Tampereen pääkirjastossa on tehty myös tilamuutoksia. Seinäjoen kirjastossa kiinnostavaa on tilojen lisäksi lasten- ja nuortenkirjastotyö sekä ERTE-toiminta. Opintomatkan kohteet yhdessä antavat ideoita kirjastotilojen uudistamiseen ja avaamiseen monimuotoiseen käyttöön sekä asiakkaiden osallistamiseen palveluiden suunnittelussa ja toteutuksissa.

Opintomatkaan osallistuvat koostavat yhdessä raportin, joka julkaistaan kirjastojenlappi.fi -sivulla. Matkalta saatuja ideoita ja havaintoja käsitellään myös Lapin kirjastojen päiväkahveilla alkuvuodesta 2022.

AKE Lappi maksaa osallistujien matkat ja majoitukset Rovaniemeltä vierailupaikkoihin sekä takaisin Rovaniemelle. Myös osallistujien majoitus Tampereella maksetaan 2 hengen huoneissa. Yhden hengen majoituksen valitseville varataan myös junasta yhden hengen hytti, jonka AKE Lappi maksaa, yhden hengen hotellihuoneen osallistuja puolestaan maksaa kokonaisuudessaan itse.

Osallistujia lähettävien kirjastojen kustannettavaksi jäävät paikallisliikenteen bussiliput Tampereella, päivärahat, matkat kotipaikkakunnalta Rovaniemelle ja takaisin sekä mahdolliset yöpymiset Rovaniemellä. Lounaat ja mahdollinen vapaa-ajan ohjelma on osallistujien itse kustannettavaa.

Sitovat ilmoittautumiset opintomatkalle tämän linkin kautta 28.10. kello 16 mennessä. Opintomatkalla on paikkoja maksimissaan 22 kirjastoammattilaiselle Lapin kirjastoista.

 

Opintomatkan aikataulu: (muutokset kellonaikoihin mahdollisia)

 

22.11. maanantai

Juna Rovaniemi  – Hämeenlinna 20.57 – 7.06

 

23.11. tiistai

Mahdollisuus omakustanteiseen (15€/hlö) aamiaiseen Sokos Hotels Vaakuna Hämeenlinnassa  kello 7 – 9

Hämeenlinnan kirjasto 9 – 11 Tutustu kirjastoon tämän linkin kautta.  Kirjastoa ja palveluita esittelevät: palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi, kokoelmista vastaava Varpu Vallbacka, verkkotiimistä vastaava Jaana Käki ja musiikkipalveluista vastaava Ilkka Marjanen.

Omakustanteinen lounas Hämeenlinnassa 11 – 11.45, Kellariravintola Hällä

Juna Hämeenlinna  – Tampere 12.11 – 12.53

Tampereen kaupunginkirjasto Metso, Lehmus-sali. Tutustu kirjastoon tämän linkin kautta

13:30-13:50 kahvit ja tietoisku luentosalissa: Asiakkaiden osallistaminen ja demokratiatyö, Lepe Parviainen
13:50-14:05 toinen tietoisku : Lasten- ja nuortenkirjastotyö Tampereella, Elisa Marttinen
14:05-14:20 kolmas tietoisku:  Nekalan konttikirjasto – kuinka se tehtiin, Maarit Helén / Lepe Parviainen
14:20-15:00 Metson kävelykierros / Maarit Helén
15:00-15:30 siirtyminen Metsosta Nekalaan takseilla
15:30-16:00 Nekalan esittely / Maarit Helén. Tutustu kirjastoon tämän linkin kautta. 
16:00 paluu keskustaan bussilla tai takseilla

Yöpyminen Tamperella

 

24.11. keskiviikko

Juna Tampere Seinäjoki 9.02  – 10.07

Seinäjoen pääkirjasto 12 – 14.30 Tutustu kirjastoon tämän linkin kautta.

10.30 : Tapaaminen Erten kanssa (lähtö Apilan aulasta) / Mervi Heikkilä
11.15 : Omakustanteinen lounas Seinäjoen teatteriravintola
12.00 : Kirjastokierros (lähtö Apilan aulasta) / Outi Kytöniemi
Seinäjoen kirjaston lasten- ja nuortenkirjastotyö / palvelupäällikkö Outi Kytöniemi
Demokratia ja osallisuustyö / kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio ja lähipalvelujohtaja Mia Penttalä-Salli
14.00 : Kahvitarjoilu

Juna Seinäjoki – Rovaniemi 15.13 – 20.23

Opintomatka Hämeenlinnan, Tampereen ja Seinäjoen kirjastoihin 23.-24.11.2021