Kansainvälinen vaihto on hieno tilaisuus!

Tavoitteena kv-vaihdoissa on ammatillinen kehittyminen.

Erasmus+ -ohjelma on tarkoitettu yksilölle tai ryhmälle. Hakijana on aina työskentelyorganisaatiosi.

Varsinainen toiminta voi Erasmus + -hankkeissa olla monenlaista, voit osallistua kurssille, seurata työskentelyä, kehitellä menetelmiä tai vaihtaa käytänteitä. Haku on kerran (lyhytkestoiset liikkuvuushankkeet) tai kahdesti vuodessa, maalis- ja lokakuussa (pienimuotoinen liikkuvuushanke).

Voit myös hakea rahoitusta ulkomaan vaihtoon itsenäisesti Suomen Kirjastoseuran Helle Kannila-rahastosta, Karl-Erik Henrikssonin muistorahastosta, Suomen kirjastosäätiöltä tai Suomen kirjastonhoitajien säätiöltä. Lisäksi AVI järjestää opintomatkoja kirjastoihin. Monilla ulkomaisilla järjestöillä on hankkeita, joihin voi osallistua. Lue tästä esimerkkejä Syty kansainvälisyyteen – opas aikuisille (Oph).

AKE Lappi on apunasi ja Lapin kirjasto tukee kv-toimintaa taustaorganisaationa. Ota yhteyttä.

Päiväkahvien Erasmus+ aiheet ovat katsottavissa tallenteina kohalapin YouTube kanavalla

16.5.2024 Ulkomaille Erasmus+ -ohjelmassa. Esittelemässä Pohjois-Suomen Erasmus+ lähettiläs Riitta Kuusikko, Rovaniemen taidemuseon johtaja. 

30.11.2023 Ulkomaille! Vaihtoehtoja kv-toimintaan kirjastolaisille, Tuomo Lindfors, Iisalmen kaupunginkirjasto.

17.11.2022 Anu Uimaniemi Revontuliopistosta kertoo päiväkahveillamme Erasmus+ -ohjelmasta.

Erasmus+ on EU:n ohjelma aikuisille

Erasmus+ tukee aikuisten oppimisen parissa toimivien organisaatioiden kehittämistä eurooppalaisessa yhteistyössä. Se on EU:n ohjelma vuosille 2021-2027, Suomessa Erasmus+ - ohjelmasta vastaa Opetushallitus Suomen kansallisena toimistona. Hakijana on aina organisaatio. Lue Opetushallituksen sivuilta lisää.