AKEn järjestämät koulutukset

Opimme työssä asiakkaita, organisaatiota, työyhteisöä ja itseämme varten. 

Koulutukset listana

Kirjastojen yhteiset kurssit Libopissa

Liboppi on kirjastoammattilaisille tarkoitettu oppimisalusta. Jos Liboppi ei ole aiemmin tuttu tai tarvitset kertausta Libopin käyttöön, apua löytyy kyllä. Kaikille avoimet Liboppi-kurssit ja linkkejä käytön opastukseen löytyvät lue lisää -linkistä.
avoin kaikille

Girjájin: saamelaista kulttuuria ja kirjallisuutta kirjastolaisille

Hanki perustietoa saamelaisesta kulttuurista ja kirjallisuudesta. Kurssi muodostuu videoluennoista sekä pohdinta- ja keskustelutehtävistä. Luennoitsijoina on saamentutkimuksen ja saamelaisen kirjallisuuden guruja. Kuvitus Sunná Káddjá Valkeapää.
avoin kaikille

Pohjoisen eKirjaston e-aineistot Libopissa

Opit käyttämän kirjaston e-aineistopalveluja ja niiden sovelluksia sekä tunnet millaisia sisältöjä niistä löytyy. Kurssi löytyy kirjoittamalla hakukenttään kurssin nimi Pohjoisen eKirjaston e-aineistot tai osa siitä, esim. eKirjasto.
avoin kaikille

Digisivistys kansalaistaidoksi

Viisi webinaaritallennetta sekä idea- ja ohjevihko ja pedagogisia työkaluja digilukutaidon opettamiseen on tehty OKM:n rahoittamassa Digisivistys kansalaistaidoksi -hankkeessa. Mukana asiantuntijat Pipsa Havula, Mikko Hyppönen, Suvi Uski, Harto Pönkä ja Laura Savolainen. Digitaaliseen informaatiolukutaidon teemat on suunnttu kansalaisopistojen ja kirjastojen henkilökunnalle.
avoin kaikille

Positiivisen psykologian verkkokurssi

Kurssilla lisätään henkilöstön työhyvinvointitaitoja. Suoritusaikaa kurssille on huikeat 2 vuotta ensimmäisestä kirjautumisesta, eli kurssia voi käydä läpi omaan tahtiin, kiireettä ja suoritusvapaasti.
käynnissä

Mentorointiohjelma kirjastoille – Tuo tullessas, vie mennessäs

Tätä kirjastolaiset suosittelevat! Tapaamisissa saat kirjastosi arkeen tukea ja vertaisoppia eri puolilta Suomea. Keskeisiä teemoja ovat hiljainen tieto, osallisuus, viestintä, itsensä johtaminen ja yhteistyö.
käynnissä

Positiivisen johtamisen koulutus

Ohjelman aikana osallistujat saavat laajan ja kattavan ymmärryksen positiivisen johtamisen osatekijöistä, viitekehyksistä ja työkaluista, joita sovelletaan omaan työyhteisöön pienten kehittämistoimenpiteiden avulla.
käynnissä

Koulutukset listana