Tulevia AKE koulutuksia

AKE Lappi koulutukset 2023

11.-12.5. Lapin kirjastopäivät 2023, Ranua

 Lapin kirjastopäivät järjestetään vuonna 2023 Ranualla. Lisää tietoa alkuvuonna 2023. 

29.9. Visuaalinen markkinointi kirjastoissa

Koulutus on jatkoa syksyn 2022 koulutukselle, jonka aiheena oli kirjastojen tilat ja uudistuvat kokoelmat. Kouluttajana toimii Sanne Nyholm Dekonetistä. Lisää tietoa alkuvuonna 2023. 

 

 

 Pohjoisen eKirjasto -koulutukset ja kahvit

Pohjoisen eKirjaston palvelujen käyttöä voit opiskella Pohjoisen eKirjaston e-aineistot -kurssilla. Kurssilla saa kattavat perustaidot Pohjoisen eKirjaston palvelujen käyttöön. Käytön oppiminen on suureksi avuksi asiakkaiden opastamisessa palvelujen pariin. Kurssi ei vaadi kurssiavainta. Kurssi löytyy seuraavalla polulla: Kaikki kurssit > Alueelliset alustat > Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu > Pohjoisen eKirjaston e-aineistot.


Avoimet verkkokoulutukset Libopissa

Liboppi on kirjastoammattilaisille tarkoitettu avoin moodle-pohjainen oppimisalusta. Jos Liboppi ei ole aiemmin tuttu tai tarvitset kertausta Libopin käyttöön, apua löytyy Joensuun kaupunginkirjaston työntekjän Hanna Hyttisen tekemistä Liboppi-opasvideoista, jotka löydät tämän linkin takaa. Tukea ja vinkkejä Libopin käyttöön löydät myös Lapin kirjastojen päiväkahveilta 9.9.2021, josta tallenteen löydät tästä linkistä.

Kaikille avoimet Liboppi-kurssit löytyvät listauksena omalta sivultaan. Pääset sivulle tästä linkistä.


Muut koulutukset

Sivua päivitetään lähiviikkoina

AKE Lapin toimintakertomus vuodelta 2021 luettavissa

AKE Lappi on toimittanut vuoden 2021 toiminnastaan raportin Opetus- ja kulttuuriministeriölle huhtikuussa. Raportti on kokonaisuudessaan julkaistu myös kirjastojenlappi.fi-sivuilla. Raportissa käydään läpi toiminnan tavoitteet, käytössä olleet resurssit sekä  yksityiskohtaisesti tehtävän toteutus. 

Kokonainen toimintakertomus löytyy artikkelit-välilehdeltä. Pääset toimintakertomukseen myös tästä linkistä:
https://kirjastojenlappi.fi/2022/04/28/ake-lapin-toimintakertomus-2021/