Lapin kirjaston hankepäivät 2020

8.10. Hanke-etkot, etätapaaminen Meetissä klo 13.30 – 14.30

20.10. Hankepäivä, Hotel Santa’s, Korkalonkatu 29, Rovaniemi klo 9.30 – 15.30

5.11. Hankejatkot, etätapaaminen Meetissä koo 13.30 – 14.30

Millaisia yhteishankkeita Lappi hakee tänä vuonna OKM:n hankehaussa? Miten tehdään hyvä hankehakemus?

OKM:ltä haettavien hankkeiden valintamenettely muuttui viime vuonna. Aiemmin hankkeita arvioitiin aluekohtaisesti  ja alueen hankepäätöksistä esitykset teki AVI-alueen kirjastotoimentarkastaja. Uudessa käytännössä hankkeita arvioidaan teemakohtaisesti. Hankkeissa suositaan laajempia yhteishankkeita, joissa on mukana useampia toimijoita.

Lapin kirjaston hankepäivien tavoitteena on valmistella yhdessä vuoden 2020 haussa jätettäviä hankehankemuksia. Tavoitteena on löytää laajempia hankeideoita yhteishankkeisiin. Hankehakemusten muotoon ja sisältöön on myös muuttuneessa hankehaussa kiinnitettävä enemmän huomioota.

Kutsumme työhön mukaan kaikki hankkeita suunnittelevat ja kirjoittavat!

Hanke-etkoilla 8.10. käymme läpi millaisia hankkeita tällä hetkellä on menossa ja keskustelemme millaisia ideoita yhteishankkeille olisi ja ketkä yhteishankkeisiin tulisivat mukaan.

Hankepäivänä 20.10. kokoonnumme Rovaniemelle. Aamupäivä sisältää esityksiä ja ideointia, iltapäivä on varattu hankkeiden työstämiseen ja kirjoittamiseen yhdessä. Hankepäivään tulijoilla tulisi olla siis jo alustavasti tekstiä hankehakemusta varten!

Hankepäivän alustavaa aikataulua (muutokset ja täydennykset mahdollisia):

9.30 – 10 AVI:n terveiset hankehakuun / Vesa Sarajärvi, kirjastotoimen ylitarkastaja, Lapin AVI

10 – 10.30 Tehdään yhteistyötä ja katsotaan mihin se johtaa – yhteishankkeita Jyväskylässä / Hanna Martikainen, Jyväskylän kaupunginkirjasto

10.30 – 11.30 Vaikuttava kirjoittaminen / Laura Herva, hanketyönteijä VOIMA/SANA -hanke, Rovaniemen kaupunginkirjasto

11.30 – 12.30 Lounas

12.30 – 15.30 Hankkeiden kirjoittamista ja työstämistä ryhmissä, sparraajana Laura Herva. Kahvit työskentelyn lomassa

Hankejatkoilla 5.11. katsotaan, miltä hankehakemukset näyttävät ja millaisia korjauksia tai täydennyksiä niihin vielä olisi tehtävä.

Ilmoittautuminen hankepäivään 20.10. aukeaa syyskuun lopussa.

Lapin kirjaston hankepäivät