Kooste Lapin kirjaston johtoryhmän kokouksesta 19.10.2020

Pohjoinen verkosto

Pohjois-Suomen kirjastojen esimiesten tiedon ja taidon lisääminen – hanke. Projektikoordinaattorina toimii Raisa Laitala Oulun kaupunginkirjastosta.

Verkoston ohjausryhmään kuuluvat Nina Sipola ja Leena Kinnunen Lapista, Jouni Pääkkölä, Heidi Karhu sekä Raisa Laitala Oulun kaupunginkirjastosta.

Verkostolle perustetaan työrukkanen, johon on ehdotettu Mikko Paajalaa Oulusta sekä Esko Nousiaista Rovaniemeltä. Lisäksi työrukkaseen pyydetään 2 jäsentä Lapista sekä 3 jäsentä Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastoista. Lapista työkukkaseen valittiin Tiina Väkeväinen Tornionlaakson kirjastosta ja Sirpa Tolonen Kolarin kirjastosta.

 

Lapin kirjaston liittyminen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun eKirjastoon

Johtoryhmä käsitteli 17.9.2020 kokouksessaan liittymistä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yhteiseen e-kirjastoon. Lapissa suhtaudutaan myönteisesti yhteistyöhön ja yhteistyöstä näetään olevan hyötyä kaikille osapuolille. Johtoryhmä päätti, että vuoden 2021 alusta aloitetaan valmistelu Lapin kirjaston liittämisestä Oulun, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan e-palveluihin.

 

Lapin kirjastopäivien 2021 paikka ja aika

Lapin kirjastopäivät päätettiin järjestää Torniossa 23.-24.9.2021.

 

Hyllyvarausten poiminta

Johtoryhmä on sopinut, että hyllyvaraukset poimitaan yhteisesti käytössä olevan ohjeen mukaisesti. Päätettin kiinnitetään huomiota, että hyllyvarausten poiminnassa noudatetaan sovittua käytäntöä.

Asiakas on oltava keskiössä ja hänelle on tarjottava mahdollisimman parasta palvelua. Asiakaspalvelussa tulee kuitenkin viikottain tilanteita, että asiakas ei pysty lainaamaan teosta, koska siihen on muualla varaus. Sopimusta poikkeava poiminta voi myös aiheuttaa turhaa kuljetusta.

Tilanteen parantamiseksi päätettiin, että varattu kirja merkitään vuorokauden kuluessa varauksen tekemisestä kadonneeksi, jos teosta ei löydy. Linkki päivitettyyn hyllyvarausten poiminnastaohjeeseen. 

 

Lapin kirjaston työryhmien koollekutsujat

17.9. kokouksessa päätetyille Lapin kirjaston työryhmille nimettiin koollekutsujat.

 

Avainnauhojen ja muun materiaalin hankinta

Karl Simonlehto on palkattu AKE Lapille 19.10. – 31.12.2020. Tehtävänä on mm. tuottaa yhteisiä Lapin kirjasto roll-uppeja, joita voi lainata tapahtumiin tms. Lisäksi Karl suunnittelee mm. kirjastojenlappi.fi-sivun ulkoasua. Mahdollisia uusia tuotteita Lapin kirjastolle ovat esim. heijastimet, kangasmaskit, kestokirjanmerkit. Osa tuotteista tilataan AKE-rahoituksella, osan kirjastot maksavat itse.

 

Lukuitu – kirjaston ja varhaiskasvatuksen yhteistyösuunnitelma

Lukuitu – kirjaston ja varhaiskasvatuksen yhteistyösuunnitelma -hanke on saanut OPH:n rahoituksen.
Hankkeeseen saatiin vajaa 7.000, josta 6000€ on varattu koulujen sähköiseen e-oheislukemistoon tulevan aineiston hankintaan. Muu rahoitus käytetään hankekoordinaattorin palkkaukseen. Hankkeen ohjausryhmä kootaan yhteistyökirjastoista.

 

Kohan käyttäjätunnusten tilauslomake

Kohan käyttäjätunnusten tilaukset, muutokset ja poistot tehdään lomakkeella, jonka osoitteen voi pyytää Koha Lapin tukipostista. Tällä varmistetaan, että pyynnöt tulevat hoidetuksi ajallaan ja tehtävä ohjautuu suoraan Kohan päivystäjälle ja käyttäjätunnusten tekijälle.

 

Seuraava kokous 8.12. Rovaniemellä

Lapin kirjaston johtoryhmä 19.10.2020
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *