Kooste Lapin kirjaston johtoryhmän kokouksesta 16.2.2021

 

Johtoryhmän puheenjohtajistossa jatkavat Nina Sipola, Tiina Kallio ja Kati Pyhtilä.

Lapin kirjaston YKN edustajia ovat Nina Sipola, Virva Jakkula ja Virvan varajäsenenä Paula Löppönen

Rekku-kuljetusten sopimus on päättymässä ja uuden sopimuksen kilpailutus on aloitettu. Kilpailutusta varten on perustettu hankintarengas. Kilpailutukseen tietoja on koonnut Kati Lukkarinen.

Lapin kirjaston käyttösääntöjen tarkastus päätettiin tehdä kevään kuluessa. Sääntöjä on tarkasteltava mm. Finnaan tehtyjen sisältökorjausten, chatin käyttöönoton ja omatoimikirjastoihin liittyvien kysymysten kannalta. Työryhmänä toimivat Finna-työryhmä ja Koha-Lapin käyttäjäryhmä. Käyttösääntöjen luonnos tuodaan henkilökunnalle kommentoitavaksi kevään aikana, johtoryhmälle toukokuussa.

Lapin kirjaston tietosuojaseloste tarkistetaan ja huolehditaan sen vastaavuudesta päivitettyjen käyttösääntöjen kanssa. Tietosuojaselosteen päivityksestä vastaa kimpan johtoryhmä, uusi versio tulossa toukokuussa.

Lapin kirjaston osaamiskartoitus on valmistunut, vastausprosentti lähes 90. Kiitos kaikille osallistuneille! Osaamiskartoituksen tuloksia esiteltiin johtajille kokouksessa ja henkilökunnalle Lapin kirjaston viikkopalaverissa 4.3.2021

Laskutuksen käytännön ohjeistusta tarkennettiin. Perintään menevän aineiston laskutuksessa on tarkistettavia asioita ja erilaisia käytäntöjä kirjastojen kesken. Laskutuksen käytännön päivitetyt ohjeet jaetaan kirjastoille. Perintään liittyviin ohjeisiin palataan kun epäselvät kohdat saadaan varmistettua.

Lappi-kirjallisuuspalkinnon valintaprosessiin kaivataan uusia raatilaisia. Raatiin on kuulunut 5-6 henkilöä eri Lapin kirjastoista sekä Lapin AVI:sta. Keskusteltiin mahdollisuudesta osallistaa valintaprosessiin myös asiakkaita esim. lukupiirien avulla. Asiaan palataan maaliskuun kokouksessa.

Lapin kirjaston strategiaa päivitetään Osana Oy:n asiantuntija Petri Toikkasen vetämänä. Strategia ryhmään kuuluvat Nina Sipola, Tiina Väkeväinen, Vesa Sarajärvi, Leena Kinnunen, Jani Ekblom ja Satu Ihanamäki. Työ etenee ja tulee viikkopalavereiden aiheeksi keväällä. 16.3.2021 on strategiatyöpäivä koko henkilöstölle, ole mukana!

Lapin kirjaston johtoryhmä 16.2.2021
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *