Koha-Suomi Oy:n perustamissopimuksessa määriteltiin, että perustajajäsenillä Joensuulla, Kouvolalla, Mikkelillä, Oululla, Rovaniemellä ja Turulla on oikeus yhtiön hallituspaikkaan viiden vuoden ajan. Yhtiön perustajajäsenten oikeus hallituspaikkoihin päättyy nykyisen hallituskauden jälkeen ja jatkossa yhtiökokous nimeää hallituksen haluamallaan tavalla. Käytännössä uuden hallituksen valintaa valmistelee nimeämistoimikunta, jossa Lapin kirjastoa edustaa Esko Nousiainen. Koha-Suomen osakaskunnilla on mahdollisuus esittää jäseniä uuteen hallitukseen.
Johtoryhmä päättää esityksestä Lapin kirjaston jäseneksi Koha-Suomen hallitukseen välikokouksessa 19.4.

Kohan tilastoinnin kehittämisen työryhmään valittiin Lapin edustajaksi Pasi Rantanen

Lapin kirjallisuuspalkintoraatiin seuraaville kahdelle vuodelle valittiin Tiina Heinänen Sompiosta, Sari Hakko Kittilästä sekä Virva Jakkula ja Anniina Paasonen Posiolta. Kemijärvellä ja Sallassa toimivat lukupiirit ovat olleet kiinnostuneita toimimaan myös esilukijoina. Päätettiin, että raati harkitsee, miten nämä lukupiirit otetaan mukaan.

Käytössä jo olevien ja uusien e-palveluiden ja niiden sisältämien aineistojen valintaan ja asiakastukeen tarvitaan kattava edustus Lapin kirjastojen henkilökunnasta. Ryhmään nimettiin seuraavat henkilöt: Vertti Barkholm (Muonio), Tiina Väkeväinen (Tornio), Esko Nousiainen (Rovaniemi), Sinikka Kantola (Rovaniemi), Tiina Kallio (Salla), Helena Kokko Rovaniemeltä. Työryhmän koollekutsujaksi nimettiin Liisa Tastula, joka vastaa Lapin kirjastojen e-palveluista.

Koha-Suomi on kilpailuttanut palvelinalustan, ja Koha-Suomen asennukset pyritään siirtämään kuluvan vuoden aikana uudelle palvelimelle. Lapin kirjaston nykyinen Kohan tarvitsema palvelintila irtisanotaan, kun palvelinsiirron aikataulu varmistuu. Nykyisellä Netumin palvelimella toimii myös Lapin kirjaston Varaamo-palvelu. Rovaniemen kirjasto valtuutettiin selvittämään nykyiset Varaamon kustannukset ja tarvittaessa käynnistämään tarjouspyyntökierroksen.

Johtoryhmän puheenjohtajisto on käynyt läpi Lapin kirjaston tietosuojaselostetta. Luonnos on ollut kommentoitavana Rovaniemen tietosuojavastaava Tiia Viirillä. Tietosuojaselosteen muokkausta päätettiin jatkaa ja palata asiaan toukokuun kokouksessa.

Lapin kirjastopäivät pidetään Torniossa 23.-24.9.2021. Keskusteltiin päivien kustannusten jaosta kirjastojen ja AKE Lapin kesken. Ohjelmasta ja majoituksista on tulossa tietoa kevään mittaan.

Oppivelvollisuuden pidentymisen myötä toisen asteen oppilaitosten on tarjottava ilmaiset oppikirjat oppilailleen. Kirjojen tarve on kausittaista riippuen kursseista. Kirjastoihin on tullut muutamia kyselyjä, voisiko oppilaitoksen hankkimat oppikirjat tallentaa Kohaan, josta opiskelijat voisivat lainata ja varata niitä. Asia on kunnittain päätettävissä, mutta Lapin kirjastona pyritään löytämään asiaan yhteinen kanta sekä mahdollisen kustannushaarukka, jolla palvelua voitaisiin tarjota kouluille. Asiaa valmistelemaan päätettiin perustaa työryhmä, johon kuuluvat Kyösti Satokangas, Tiina Väkeväinen (koollekutsuja), Virva Jakkula ja Pia Kusmin.

Rovaniemen kirjasto valtuutettiin valmistelemaan apurahan hakemista Murmanskiin kohdistuvaan opintomatkaan noin 12 hengen ryhmälle Lapin kirjastosta. Matkan ajankohta olisi huhtikuussa 2022. Ohjelma rakentuisi tieteellisen ja lastenkirjastotyön näkökulmiin.

Seuraavat johtoryhmän kokoukset pidetään 19.4. ja 26.5.

 

Lapin kirjaston johtoryhmän vuosikello, johon on merkitty kokousten ajankohdat ja vuosittain toistuvat asiat sekä tiedotussuunnitelma.

Lapin kirjaston johtoryhmä 23.3.2021
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *